Slovenija
6 ogledov

GZS: 15 odstotkov nižja cena krompirja ne bo rešila Slovenije

krompir Shutterstock
GZS prejema ogorčena sporočila svojih članov, da jih ministrstva in javne ustanove pozivajo k takojšnjemu 15-odstotnemu znižanju cen za izvajanje storitev in dobavo produktov po že sklenjenih pogodbah javnega naročanja.

Pavšalna zahteva nekaterih javnih naročnikov za 15-odstotno zniževanje cen je po oceni Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) kratkovidna varčevalna bližnjica in nedomišljen ukrep. Kot opozarjajo, 15 odstotkov nižja cena za podcenjeno mleko, krompir ali gradbena dela Slovenije ne bo rešila.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, znižanje cen za 15 odstotkov od svojih partnerjev zahtevata denimo ministrstvo za obrambo ter Univerzitetni klinični center Ljubljana. Za mnoge dobavitelje, ki so bili v postopkih javnega naročanja in tudi mimo tega, izbrani po kriteriju najnižje, nenormalno nizke cene, je dodatno znižanje cen nesprejemljivo.

GZS ne verjame, da gre za sistemski ukrep države, ampak le za interventne in neusklajene ukrepe posameznih ministrstev in javnih ustanov. Na vsa ministrstva in Vlado RS je danes GZS naslovila dopis s pozivom, da država rezerve išče tam, kjer res so.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.