GZS noče javne objave

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Davčni sramotilni steber bo objavljen čez en teden.
Oglej si celoten članek

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) vlado poziva, naj urgentno spremeni zakonodajo in prepreči “objavo seznama davčnih dolžnikov v obliki, kot je predvidena”. Prva objava je sicer predvidena čez en teden, 15. aprila. GZS opozarja, da se bodo na seznamu znašli tudi ljudje, “za katere davčni postopek sploh še ni pravnomočno končan, in ljudje, ki davčnega dolga ne zmorejo plačati zaradi objektivnih vzrokov, ker jim kupci za pošteno delo niso pošteno plačali”.

Dodajajo, da mora podjetje, da je javno objavljeno, na Hrvaškem dolgovati najmanj 40 tisoč evrov, v Sloveniji pa je meja za javno objavo pet tisoč evrov dolga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:32 8. April 2013.

    Za šinfat JU je prvi na spisku, dolžnikov iz njegovega gnezda pa noče razkrit! "Gospodarstveniki" so krivi za situacijo v …

  • 07:16 8. April 2013.

    Naj objavijo vse dolžnike, tako davčne kot tudi tiste ki ne olačujejo račaunov, (končno se mi zdi, da so to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.