Slovenija
8 ogledov

GZS noče javne objave

Dna krize še nismo dosegli, meni Samo Hribar Milič. Žurnal24 main
Davčni sramotilni steber bo objavljen čez en teden.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) vlado poziva, naj urgentno spremeni zakonodajo in prepreči “objavo seznama davčnih dolžnikov v obliki, kot je predvidena”. Prva objava je sicer predvidena čez en teden, 15. aprila. GZS opozarja, da se bodo na seznamu znašli tudi ljudje, “za katere davčni postopek sploh še ni pravnomočno končan, in ljudje, ki davčnega dolga ne zmorejo plačati zaradi objektivnih vzrokov, ker jim kupci za pošteno delo niso pošteno plačali”.

Dodajajo, da mora podjetje, da je javno objavljeno, na Hrvaškem dolgovati najmanj 40 tisoč evrov, v Sloveniji pa je meja za javno objavo pet tisoč evrov dolga.

Komentarjev 2
  • titty 08:32 08.april 2013.

    Za šinfat JU je prvi na spisku, dolžnikov iz njegovega gnezda pa noče razkrit! "Gospodarstveniki" so krivi za situacijo v državi, zato naj se vidi, kdo ni plačal in kolikšen je dolg neplačnikov. Kdor pa ne more plačat, ker so ...prikaži več mu ostali dolžni, je to bila, kakor radi rečejo "napačna poteza", če bi bila uspešna, bi pa ful zaslužili. Je že tako, da enkrat teče zajecm drugič lisica, je pa res, da oba tečeta!

  • chilli24 07:16 08.april 2013.

    Naj objavijo vse dolžnike, tako davčne kot tudi tiste ki ne olačujejo račaunov, (končno se mi zdi, da so to eni in isti. Če bi jih objavili od osamosvojitve naprej jih sedaj ne bi bilo niti 10% kar jih je ...prikaži več sedaj. Milic bi še vedno skrival lopove (res je nekaj takih, ki so v tej godlji po krivici), ampak karte na mizo pa da vidimo. Milic naj pa že enkrat odstopi in pokaže 100% odgovornost za razmere v gospodarstvu za katere je on najbolj odgovoren. Je pameten kot vrag za vse ostale stvari gospodarstvo je pa spravil v maloro. Ali mu pa dajte kakšno nagrado za "življensko delo".