Halo, država? Trenutno ni dosegljiva.

E-zdravstvo, e-država, e-demokracija … Zveni strašno dobro, a na koncu se vedno znova, ko želiš kontaktirati državo, ki bi ti ponudila preprost odgovor, znajdeš še pred več vprašanji.
Oglej si celoten članek

Foto: Jaka Dimc Barbara Eržen Če slučajno niste vedeli, pred sedmimi leti je država uvedla telefonski liniji oziroma storitvi "Halo država" in "Halo inšpekcija". Priznam, da se nanju nisem spomnila vse do danes, ko sem želela po nekaj deset elektronskih poštah pristojnim, priti do dna določbam, kdo je kdaj zadolžen za inšpekcijski nadzor nad energetskimi izkaznicami. No, pa sem poklicala, na vse štiri linije. Seveda, nisem dobila nikogar, čeprav so obljubljali, da bo storitev na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu. Linije niso bile dosegljive.

Prek telefona naj bi vam pomagali z nasveti povezanimi s storitvami državne uprave. No, žal meni niso uspeli. Še eden izmed takšnih žalostno propadlih projektov je tudi zdravstveno svetovalna linija, kamor bi se lahko pacienti obrnili po nasvete glede splošnih zdravstvenih problemov in glede naročanja na preglede. Svetovalna linija naj bi obstajala vse od leta 2008, a zanjo na ministrstvu do pred nekaj tednov – ko sem jih povprašala o njej – še niso slišali.

E-zdravstvo, e-država, e-demokracija … Zveni strašno dobro, a na koncu se vedno znova, ko želiš kontaktirati državo, ki bi ti ponudila preprost odgovor, znajdeš še pred več vprašanji. Pred birokrati, ki te iz ministrstva za okolje pošljejo na ministrstvo za infrastrukturo, slednji pa potem še enkrat nazaj. Na koncu ti predstavnik ministrstva le še utrujeno zavzdihne: "Veste, stvari pri nas so nekoliko zakomplicirane."

No, si predstavljate, da bi naslednjič preden si odpravite podaljšati vozniško dovoljenje, urediti gradbeno dovoljenje ali odpreti status samostojnega podjetnika, pa ne bi vedeli kaj natančno storiti, lahko dvignili telefon in rekli: "Halo, država? Rabim pomoč." No, jaz si trenutno ne, a upam, da si kdaj bom. Ampak, to bo mogoče šele, ko bodo tisti, ki so spisali zakone in tisti, ki jih izvajajo, tudi vedeli, kaj sploh hočejo od nas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:37 13. Marec 2015.

    malo po domači in vulgarno, DRŽAVA JE V KURCU

  • 20:31 11. Marec 2015.

    E moja Barbara, še sanja se ti ne kakšne probleme imaš lahko preko e-uprava portala. In kaj je zanimivo, že …

  • 17:36 11. Marec 2015.

    Primer neodzivnosti države. Na portalu predlagam.vladi.si lahko oddaš svoj predlog in če dobi dovolj glasov, mora pristojni organ v določenem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.