Hauc bo v petek razkril nejasnosti

Foto: Žurnal24
Potem ko je Radićeva dejala, da je plača prvega moža Pošte Slovenije Aleša Hauca izračunana napačno, bo slednji v petek predstavil svoja stališča.
Oglej si celoten članek

Hauc in prvi nadzornik pošte Drago Bahun bosta v petek poleg stališč glede izplačila plač po t. i. Lahovnikovem zakonu spregovorila tudi o distribuciji brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres.

Ministrica Radićeva je namreč v torek zatrdila, da je bila Haučeva plača izračunana napačno oziroma ni v skladu z zakonom, zato je zoper vse nadzornike Pošte Slovenije že sprožila prekrškovni postopek, v katerem vsakemu od njih grozi do 5000 evrov kazni. Omenjena televizija je že pred časom razkrila, da naj bi bila plača generalnega direktorja Pošte Slovenije vsak mesec previsoka kar za dobrih 2300 evrov bruto.

V Pošti Slovenije so sicer še v ponedeljek zatrjevali, da sta poslovodstvo in nadzorni svet pri izračunu višine plač poslovodstva upoštevala določila Lahovnikovega zakona – ta je zaradi krize omejil plače predsednikov uprav v državnih podjetjih – in uredbe vlade ter sta za določila izplačil pridobila tudi ustrezna pravna tolmačenja.

Bodo plače spodnesle nadzornike?
Darja Radić
je danes ob robu obiska podjetja Prevent v Slovenj Gradcu pojasnila, da so "v Pošti Slovenije začeli prekrškovni postopek, ker so bile ugotovljene nepravilnosti".

Po njenih zagotovilih sicer pregledujejo čez 222 pogodb in sproti, pri vseh nejasnostih ali nepravilnostih, nadzorne svete pozivajo, naj izračune pojasnijo ali pa prekrškovne postopke vodijo naprej. Obljubila je, da bodo po koncu tega pregleda podali informacijo za javnost, koliko je bilo kršitev in kakšni bodo ukrepi, ki so opredeljeni z zakonom. Ali bodo šli v menjave nadzornih svetov, bodo videli tekom razvoja dogodkov, je dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.