Hauca naj bi ovadili

Foto: Žurnal24 (Foto: Mediaspeed)
Državnozborska komisija, ki preučuje politično ozadje izdajanja brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, naj bi vložila kazensko ovadbo proti generalnemu direktorju Pošte Slovenije Alešu Haucu.
Oglej si celoten članek

Kazensko ovadbo naj bi domnevno vložili jutri, se na neuradne vire sklicuje časnik Delo. Aleš Hauc, ki je pred komisijo pričal konec oktobra, le-te po besedah njene predsednice Melite Župevc ni prepričal. "Na podlagi dokumentacije in današnjega zaslišanja izhaja, da je bila Pošta po domače povedano zelo prijazna," je takrat komentirala Župevčeva in dodala, da je v "kakšnem predalu Pošte ležala tudi dokumentacija, ki kaže malo drugačno sliko od tiste, ki jo je pred parlamentarno preiskovalno komisijo slikal generalni direktor".

V primeru ovadbe bo ukrepal
"Generalni direktor Pošte Slovenije je prepričan, da njegovega pričanja pred komisijo državnega zbora zagotovo ni mogoče šteti pod definicijo kaznivega dejanja krive izpovedbe," je za Delo komentiral Hauc. Meni, da ga želijo z ovadbo diskreditirati. V primeru vložene ovadbe je napovedal, da bo tudi sam uporabil ustrezna pravna sredstva. 

Do zdaj je komisija ovadila Andreja Lasbaherja, direktorja Progresije, ki je izdajala Slovenski tednik, in Roberta Terška, direktorja podjetja Zame-tek, ki je izdajalo Ekspres.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.