Slovenija
21 ogledov

Hauca naj bi ovadili

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Državnozborska komisija, ki preučuje politično ozadje izdajanja brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, naj bi vložila kazensko ovadbo proti generalnemu direktorju Pošte Slovenije Alešu Haucu.

Kazensko ovadbo naj bi domnevno vložili jutri, se na neuradne vire sklicuje časnik Delo. Aleš Hauc, ki je pred komisijo pričal konec oktobra, le-te po besedah njene predsednice Melite Župevc ni prepričal. "Na podlagi dokumentacije in današnjega zaslišanja izhaja, da je bila Pošta po domače povedano zelo prijazna," je takrat komentirala Župevčeva in dodala, da je v "kakšnem predalu Pošte ležala tudi dokumentacija, ki kaže malo drugačno sliko od tiste, ki jo je pred parlamentarno preiskovalno komisijo slikal generalni direktor".

V primeru ovadbe bo ukrepal
"Generalni direktor Pošte Slovenije je prepričan, da njegovega pričanja pred komisijo državnega zbora zagotovo ni mogoče šteti pod definicijo kaznivega dejanja krive izpovedbe," je za Delo komentiral Hauc. Meni, da ga želijo z ovadbo diskreditirati. V primeru vložene ovadbe je napovedal, da bo tudi sam uporabil ustrezna pravna sredstva. 

Do zdaj je komisija ovadila Andreja Lasbaherja, direktorja Progresije, ki je izdajala Slovenski tednik, in Roberta Terška, direktorja podjetja Zame-tek, ki je izdajalo Ekspres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.