Hekerji izkoriščajo nogometno SP

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
V zadnjih dneh se prek prevarantskih spletnih strani, ki uporabnikom obljubljajo bogate vsebine iz svetovnega prvenstva v nogometu, širi lažni protivirusni program MySecurityEngine.
Oglej si celoten članek

Proizvajalec varnostnih rešitev Panda Security svari pred močno povečano aktivnostjo avtorjev lažnih protivirusnih programov. Ti se s pomočjo hekerjev po spletu širijo tudi prek okuženih spletnih strani s povezavami do multimedijskih datotek z zanimivimi vsebinami.

Lažni protivirusnik MySecurityEngine se širi prek prevarantskih spletnih strani, ki uporabnikom obljubljajo bogate vsebine iz svetovnega prvenstva v nogometu. Strani, ki ponujajo "zanimivo" vsebino, od uporabnika zahtevajo prenos datoteke ali kodeka za predvajanje. Ta nato namesti lažni protivirusni program, ki krade podatke in hekerjem omogoča prevzem nadzora nad računalnikom.

Foto: Žurnal24 prevarantske spletne strani nogomet vsebina


 
“Svetovno prvenstvo v nogometu je eden največjih športnih dogodkov na svetu, zato je povsem logično, da ga želijo izkoristiti tudi računalniški hekerji. Poleg nogometa so zadnji mesec izkoriščali tudi druge športne dogodke, predvsem finale teniškega turnirja v Roland Garrosu in zmago Rafaela Nadala, še vedno pa so aktualne tarče uporabniki, ki spremljajo finale končnice ameriške košarkarske lige NBA. Spletnim uporabnikom priporočamo, da so pri obisku spletnih strani nadvse previdni, slednje še posebej velja za t. i. neuradne strani. Uporabnikom svetujemo, da pri brskanju po spletu uporabljajo zdravo pamet in ne sprejemajo nobenih prenosov s spleta,” opozarja tehnični direktor PandaLabs Luis Corrons.

Tehnike napadov, poimenovanih Black Hat Seo napadi, so se na spletu pojavile pred nekaj leti, v tem času pa so močno napredovale. Prevarantske spletne strani po svoji podobi in vsebini močno spominjajo na uradna spletna mesta, z izdatno optimizacijo in številnimi triki pa so si hekerji zagotovili njihovo pojavljanje med prvimi zadetki v spletnih iskalnikih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.