Slovenija
26 ogledov

Hekerji izkoriščajo nogometno SP

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V zadnjih dneh se prek prevarantskih spletnih strani, ki uporabnikom obljubljajo bogate vsebine iz svetovnega prvenstva v nogometu, širi lažni protivirusni program MySecurityEngine.

Proizvajalec varnostnih rešitev Panda Security svari pred močno povečano aktivnostjo avtorjev lažnih protivirusnih programov. Ti se s pomočjo hekerjev po spletu širijo tudi prek okuženih spletnih strani s povezavami do multimedijskih datotek z zanimivimi vsebinami.

Lažni protivirusnik MySecurityEngine se širi prek prevarantskih spletnih strani, ki uporabnikom obljubljajo bogate vsebine iz svetovnega prvenstva v nogometu. Strani, ki ponujajo "zanimivo" vsebino, od uporabnika zahtevajo prenos datoteke ali kodeka za predvajanje. Ta nato namesti lažni protivirusni program, ki krade podatke in hekerjem omogoča prevzem nadzora nad računalnikom.

prevarantske spletne strani nogomet vsebina | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


 
“Svetovno prvenstvo v nogometu je eden največjih športnih dogodkov na svetu, zato je povsem logično, da ga želijo izkoristiti tudi računalniški hekerji. Poleg nogometa so zadnji mesec izkoriščali tudi druge športne dogodke, predvsem finale teniškega turnirja v Roland Garrosu in zmago Rafaela Nadala, še vedno pa so aktualne tarče uporabniki, ki spremljajo finale končnice ameriške košarkarske lige NBA. Spletnim uporabnikom priporočamo, da so pri obisku spletnih strani nadvse previdni, slednje še posebej velja za t. i. neuradne strani. Uporabnikom svetujemo, da pri brskanju po spletu uporabljajo zdravo pamet in ne sprejemajo nobenih prenosov s spleta,” opozarja tehnični direktor PandaLabs Luis Corrons.

Tehnike napadov, poimenovanih Black Hat Seo napadi, so se na spletu pojavile pred nekaj leti, v tem času pa so močno napredovale. Prevarantske spletne strani po svoji podobi in vsebini močno spominjajo na uradna spletna mesta, z izdatno optimizacijo in številnimi triki pa so si hekerji zagotovili njihovo pojavljanje med prvimi zadetki v spletnih iskalnikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.