Hekerji NLB ne delajo več težav

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Po sobotnem napadu hekerjev na spletne strani NLB v banki niso zaznali kakšnih novih težav.
Oglej si celoten članek

"Situacijo oziroma dogajanje še naprej skrbno spremljamo in prilagajamo naše postopke," na naše vprašanje, ali so po sobotnem napadu sprejeli kakšne dodatne zaščitne ukrepe, odgovarjajo na NLB.

Spomnimo: v soboto so bile spletne strani banke, NLB Klik in NLB Proklik, med 10. in 11. uro tarča napada v obliki zelo povečanega števila istočasnih dostopov do spletnih mest banke.

Kdo je stal za napadom, uradno ni potrjeno, so pa člani mednarodne hekerske skupine Anonymous že dan prej v videoposnetku napad napovedali, pa tudi za Slovensko tiskovno agencijo je eden od slovenskih članov Anonymousa potrdil, da so svoje napovedi dejansko uresničili.

Ogroženost podatkov minimalna

Kot so za zurnal24.si še pojasnili na NLB, je bila ogroženost podatkov komitentov zaradi nedostopnosti strani zmanjšana na minumum. Prav tako niso zasledili, da bi hekerji prenašali še kakšne druge podatke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.