Slovenija
27 ogledov

Hekerji NLB ne delajo več težav

NLB Pixsell
Po sobotnem napadu hekerjev na spletne strani NLB v banki niso zaznali kakšnih novih težav.

"Situacijo oziroma dogajanje še naprej skrbno spremljamo in prilagajamo naše postopke," na naše vprašanje, ali so po sobotnem napadu sprejeli kakšne dodatne zaščitne ukrepe, odgovarjajo na NLB.

Spomnimo: v soboto so bile spletne strani banke, NLB Klik in NLB Proklik, med 10. in 11. uro tarča napada v obliki zelo povečanega števila istočasnih dostopov do spletnih mest banke.

Kdo je stal za napadom, uradno ni potrjeno, so pa člani mednarodne hekerske skupine Anonymous že dan prej v videoposnetku napad napovedali, pa tudi za Slovensko tiskovno agencijo je eden od slovenskih članov Anonymousa potrdil, da so svoje napovedi dejansko uresničili.

Ogroženost podatkov minimalna

Kot so za zurnal24.si še pojasnili na NLB, je bila ogroženost podatkov komitentov zaradi nedostopnosti strani zmanjšana na minumum. Prav tako niso zasledili, da bi hekerji prenašali še kakšne druge podatke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.