Helikoptersko reševanje neodgovorne tuje turistke

Foto: PU Kranj reševanje v gorah helikopter reševalci gore
Ekipa za helikoptersko reševanje je imela dve intervenciji, eno povsem nepotrebno.
Oglej si celoten članek

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem včeraj dvakrat posredovala v gorah, so sporočili s kranjske policijske uprave. "Na Doliču je ekipa posredovala zaradi ugriza kače, na Triglavu pa zaradi zdravstvenih težav planinca. Za kaj je šlo pri ugrizu kače? Tuja planinka je menila, da v Sloveniji ni strupenih kač in jo je prijela v roke. Šlo je za gada. Brez komentarja," so zapisali kranjski policisti. Po njihovih podatkih je odrasla Američanka dobila tri ugrize v obe roki. 

Tujo turistko so odpeljali v ljubljanski klinični center, v intervenciji pa so sodelovali bovški gorski reševalci in ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policijskim helikopterjem. 

Strošek ure leta s helikopterjem je med tri in pet tisoč evrov. 

Iz UKC Ljubljana V takšnem stanju je Američanka, ki je na Doliču božala gada

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:02 20. Avgust 2019.

    Baba pa je ve, da gada, ki seka, se crklja samo v hlačkah..

  • 09:54 20. Avgust 2019.

    In koliko časa bo to reševanje še brezplačno oziroma na račun davkoplačevalcev? Plezam v Švici tam dobro premislim kaj bom …

  • 09:32 20. Avgust 2019.

    ROFL, ta je pa dobra, še dobro da je to naredila v Sloveniji in ne Avstraliji ker tam bi bila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.