Slovenija
5739 ogledov

Helikoptersko reševanje neodgovorne tuje turistke

reševanje v gorah helikopter reševalci gore PU Kranj
Ekipa za helikoptersko reševanje je imela dve intervenciji, eno povsem nepotrebno.

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem včeraj dvakrat posredovala v gorah, so sporočili s kranjske policijske uprave. "Na Doliču je ekipa posredovala zaradi ugriza kače, na Triglavu pa zaradi zdravstvenih težav planinca. Za kaj je šlo pri ugrizu kače? Tuja planinka je menila, da v Sloveniji ni strupenih kač in jo je prijela v roke. Šlo je za gada. Brez komentarja," so zapisali kranjski policisti. Po njihovih podatkih je odrasla Američanka dobila tri ugrize v obe roki. 

Tujo turistko so odpeljali v ljubljanski klinični center, v intervenciji pa so sodelovali bovški gorski reševalci in ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policijskim helikopterjem. 

Strošek ure leta s helikopterjem je med tri in pet tisoč evrov. 

Novi prostori Urgence UKC Ljubljana. Iz UKC Ljubljana Zdravje V takšnem stanju je Američanka, ki je na Doliču božala gada

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 11:02 20.avgust 2019.

    Baba pa je ve, da gada, ki seka, se crklja samo v hlačkah..

  • albert 09:54 20.avgust 2019.

    In koliko časa bo to reševanje še brezplačno oziroma na račun davkoplačevalcev? Plezam v Švici tam dobro premislim kaj bom počel cena reševanja je visoka!

  • Skipi 09:32 20.avgust 2019.

    ROFL, ta je pa dobra, še dobro da je to naredila v Sloveniji in ne Avstraliji ker tam bi bila kandidatka za Darwin Awards.