Heroin pomembnejši od dojenčka

Foto: Nada Černič Cvetanovski
Foto: Nada Černič Cvetanovski
Tarče so bili predvsem tujci.
Oglej si celoten članek

“Nisem kriva,” je pred sodnikom jokala Dušanka Vuletić. V začetku aprila, dan pred tem, ko bi morala dojenčico peljati na slikanje glave, je na mejni prehod Obrežje pripotovala s svojo mačeho Radmilo Vaselić. Policisti so pod odbijačem izposojenega vozila, ki ga je vozila mačeha, odkrili tri kilograme heroina. Obtoženi trdita, da o heroinu nista vedeli nič; namenjeni naj bi bili v Nürnberg, kjer naj bi Vuletićeva zase kupila avto.

Že tretjič po avto

Po podatkih v spisu sta mačeha in pastorka v treh mesecih že tretjič potovali v Nemčijo; po besedah pastorke sta šli vedno kupovat avto.

“Kako to, da ste šli avto kupovat dan pred tem, ko bi morali svojega dojenčka peljati v bolnišnico?” je zanimalo sodnika Gojmirja Pešca. A Vuletićeva je pojasnila, da bi v enem dnevu opravila nakup in carinske obveznosti ter se vrnila 
v Bosno.

Brez denarja

Obtožena Vuletićeva, ki je nameravala kupiti avto z denarjem, ki ji ga je, kot je povedala, ob raznih priložnostih dal v Nemčiji živeči tast, v priporu nima veliko informacij o tem, kaj se dogaja doma. Izvedela je, da mož, s katerim živi ločeno, hčerko vozi na kemoterapijo. “Nimam denarja, da bi poklicala sorodnike,” je tožila obtoženka, sodnik pa se je začudil, da ji dobri tast z denarjem tokrat ne priskoči na pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.