Slovenija
39 ogledov

Heroin pomembnejši od dojenčka

Radmila Vaselić in Dušanka Vuletić Nada Černič Cvetanovski
Tarče so bili predvsem tujci.

“Nisem kriva,” je pred sodnikom jokala Dušanka Vuletić. V začetku aprila, dan pred tem, ko bi morala dojenčico peljati na slikanje glave, je na mejni prehod Obrežje pripotovala s svojo mačeho Radmilo Vaselić. Policisti so pod odbijačem izposojenega vozila, ki ga je vozila mačeha, odkrili tri kilograme heroina. Obtoženi trdita, da o heroinu nista vedeli nič; namenjeni naj bi bili v Nürnberg, kjer naj bi Vuletićeva zase kupila avto.

Že tretjič po avto

Po podatkih v spisu sta mačeha in pastorka v treh mesecih že tretjič potovali v Nemčijo; po besedah pastorke sta šli vedno kupovat avto.

“Kako to, da ste šli avto kupovat dan pred tem, ko bi morali svojega dojenčka peljati v bolnišnico?” je zanimalo sodnika Gojmirja Pešca. A Vuletićeva je pojasnila, da bi v enem dnevu opravila nakup in carinske obveznosti ter se vrnila 
v Bosno.

Brez denarja

Obtožena Vuletićeva, ki je nameravala kupiti avto z denarjem, ki ji ga je, kot je povedala, ob raznih priložnostih dal v Nemčiji živeči tast, v priporu nima veliko informacij o tem, kaj se dogaja doma. Izvedela je, da mož, s katerim živi ločeno, hčerko vozi na kemoterapijo. “Nimam denarja, da bi poklicala sorodnike,” je tožila obtoženka, sodnik pa se je začudil, da ji dobri tast z denarjem tokrat ne priskoči na pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.