Hilda Tovšak Zpiz toži za pokojnino

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nekdanja prva dama Vegrada Hilda Tovšak Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) toži za izplačilo pokojnine.
Oglej si celoten članek

Hildi Tovšak so med majem 2012 in majem 2013 prekinili izplačilo pokojnine, ker je bila direktorica in družbenica v podjetju Slavc, d. o. o.  Tovšakova je zaradi tega vložila dve tožbi, ki pa sta bili prepozno vloženi in zato zavrženi, poroča Delo, zdaj pa je vložila novo, čemur se je sodnica čudila. 

Tovšakova je na sodišču povedala, da je o svojem primeru spraševala tudi na spletni strani Zpiza, kjer so ji menda zagotovili, da bo ne glede na direktorsko funcijo upravičena do pokojnine. 

Tovšakova je le ena od mnogih upokojencev, ki še vedno opravljajo dejavnost samostojnega podjetnika ali so družbeniki v podjetjih in hkrati poslovodne osebe in so zaradi tega zašli v težave. 

Vrednost neizplačanih pokojnin znaša okrog 21.000 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 13:11 27. Februar 2016.

    Ja neverjetno sploh jih(tajkunov)ni sram kaj so povzročili v podsmeh vsem<br />del.ljudem,ki delajo za mizerne plače,pokojnin skoraj nebodo dobili,tajkuni z …

  • 07:34 27. Februar 2016.

    do pokojnine je vsak upravičen, ki je vplačeval v sklad. Na izvršilnem oddelku pa je, da 1/3 pokojnine zaseže za …

  • 18:32 26. Februar 2016.

    na minimalno pokojnino bi je morali dati do konca življenja ,ne pa da še lahko dela in še naprej krade …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.