Slovenija
167 ogledov

Hilda Tovšak Zpiz toži za pokojnino

slovenija 13.11.13. celje sodisce, betnava, hilda tovsak, mirko krasovec, foto: Gregor Katič
Nekdanja prva dama Vegrada Hilda Tovšak Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) toži za izplačilo pokojnine.

Hildi Tovšak so med majem 2012 in majem 2013 prekinili izplačilo pokojnine, ker je bila direktorica in družbenica v podjetju Slavc, d. o. o.  Tovšakova je zaradi tega vložila dve tožbi, ki pa sta bili prepozno vloženi in zato zavrženi, poroča Delo, zdaj pa je vložila novo, čemur se je sodnica čudila. 

Tovšakova je na sodišču povedala, da je o svojem primeru spraševala tudi na spletni strani Zpiza, kjer so ji menda zagotovili, da bo ne glede na direktorsko funcijo upravičena do pokojnine. 

Tovšakova je le ena od mnogih upokojencev, ki še vedno opravljajo dejavnost samostojnega podjetnika ali so družbeniki v podjetjih in hkrati poslovodne osebe in so zaradi tega zašli v težave. 

Vrednost neizplačanih pokojnin znaša okrog 21.000 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Josko Kukovec 13:11 27.februar 2016.

    Ja neverjetno sploh jih(tajkunov)ni sram kaj so povzročili v podsmeh vsemdel.ljudem,ki delajo za mizerne plače,pokojnin skoraj nebodo dobili,tajkuni z Tovšakovopa hlastajo še naprej po denarju,ki ga nebi smeli nikoli dobiti.Sicer pa se ni za čiditi,luknjev zakonih so ...prikaži več tako velike,da odvetniiki harajo kod medvedi čez zakonodajo in oproščajosvoje pokvarjene kliente od odgovornosti.

  • malonaokoli 07:34 27.februar 2016.

    do pokojnine je vsak upravičen, ki je vplačeval v sklad. Na izvršilnem oddelku pa je, da 1/3 pokojnine zaseže za poplačilo terjatev. To bi moralo veljati za vse državljane enako.Nihče pa ne more prejemati dveh pokojnin, tudi če je delal ...prikaži več v dveh podjetjih hkrati.

  • wester62 18:32 26.februar 2016.

    na minimalno pokojnino bi je morali dati do konca življenja ,ne pa da še lahko dela in še naprej krade in goljufa svoje delavce.sramota od države ,da taki lahko imajo sploh kake pravice.svoje pravice so zavozili z krajami in goljufijo.