Hit bo odpuščal do konca leta

Foto: Žurnal24 (Foto: Bobo)
Novogoriški igralniški velikan Hit bo zaradi slabših rezultatov poslovanja in neuspelih dogovorov s sindikati do konca leta odpustil še 270 zaposlenih.
Oglej si celoten članek

Doslej je Hit zapustilo okoli 130 delavcev, iz družbe so odšli sporazumno, prejeli pa so tudi odpravnine, so pojasnili v Hitu in dodali, da zaposlenim le še ta mesec ponujajo možnost sporazumnega prenehanja delovnega razmerja z odpravnino. Do konca leta bo moralo Hit zapustiti še okoli 270 ljudi.

Krčenju števila zaposlenih po navedbah uprave botrujejo slabše poslovanje, neprilagodljivost sedanjega načina razporejanja delovnega časa in ker s sindikati niso dosegli dogovora. Zato v družbi znova ugotavljajo, da je treba nujno racionalizirati obratovalni čas, število igral in zmanjšanje števila zaposlenih.

Uprava skuša z zaposlenimi skleniti pogodbe za polovični ali tričetrtinski delovni čas, z večjo fleksibilnostjo pa bi pripomogli k reševanju trenutnih razmer, zmanjševanju števila najetih študentov in ohranjanju delovnih mest.

Uprava Hita si še naprej prizadeva za dialog s sindikati. Predstavnike vse treh sindikatov - Sids, Git in Vrba – so zaradi predvidene odpovedi pogodb o zaposlitvi večjemu številu zaposlenih povabili na skupno posvetovanje, ki bo prihodnji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.