Slovenija
19 ogledov

Hit bo odpuščal do konca leta

(Foto: Bobo) Žurnal24 main
Novogoriški igralniški velikan Hit bo zaradi slabših rezultatov poslovanja in neuspelih dogovorov s sindikati do konca leta odpustil še 270 zaposlenih.

Doslej je Hit zapustilo okoli 130 delavcev, iz družbe so odšli sporazumno, prejeli pa so tudi odpravnine, so pojasnili v Hitu in dodali, da zaposlenim le še ta mesec ponujajo možnost sporazumnega prenehanja delovnega razmerja z odpravnino. Do konca leta bo moralo Hit zapustiti še okoli 270 ljudi.

Krčenju števila zaposlenih po navedbah uprave botrujejo slabše poslovanje, neprilagodljivost sedanjega načina razporejanja delovnega časa in ker s sindikati niso dosegli dogovora. Zato v družbi znova ugotavljajo, da je treba nujno racionalizirati obratovalni čas, število igral in zmanjšanje števila zaposlenih.

Uprava skuša z zaposlenimi skleniti pogodbe za polovični ali tričetrtinski delovni čas, z večjo fleksibilnostjo pa bi pripomogli k reševanju trenutnih razmer, zmanjševanju števila najetih študentov in ohranjanju delovnih mest.

Uprava Hita si še naprej prizadeva za dialog s sindikati. Predstavnike vse treh sindikatov - Sids, Git in Vrba – so zaradi predvidene odpovedi pogodb o zaposlitvi večjemu številu zaposlenih povabili na skupno posvetovanje, ki bo prihodnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.