Hit in sindikati brez dogovora

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Pogajanja med upravo družbe Hit in novogoriško enoto Sindikata igralniških delavcev (SIDS) znova niso prinesla rezultatov. Če tudi jutri ne bodo našli skupnega jezika, se bo začela stavka.
Oglej si celoten članek

Pogajanja se bodo nadaljevala v nedeljo zjutraj. Če dogovora ne bo, se bo začela stavka, ki naj bi po napovedih sindikatov trajala do ponedeljka zjutraj.

Člani sindikata SIDS naj bi do 1. ure zjutraj v ponedeljek stavkali v igralnicah hotelov Park, Perla in Corona ter igralnem salonu Drive In. V primeru, da se z upravo ne bi dogovorili, bodo stavkali tudi dve prihodnji soboti.

Zapletlo se je pri napitnini
K tokratnim pogajanjem je vodstvo sindikata pozvala uprava družbe, ki jim je predstavila svoje predloge delitve napitnine.

Prav delitev napitnine, kot jo določajo zadnje spremembe igralniške zakonodaje, po katerem naj bi vso zbrano napitnino dobili le igralniški delavci v igralnicah, je bila tudi prva zahteva sindikata. Zdaj se napitnina, ki jo letno zberejo za 10 do 12 milijonov evrov, razdeli, in sicer 80 odstotkov pripade igralniškim delavcem, 20 odstotkov pa drugim, ne vodstvenim, zaposlenim v igralnicah.

Sodišče zavrnilo upravo
Da bi preprečili "nepopravljivo škodo" zaradi napovedane stavke, je uprava družbe Hit v torek na delovno in socialno sodišče v Novi Gorici vložila zahtevo za izdajo začasne odredbe za prepoved stavke.

V petek so prejeli sklep o zavrnitvi predloga o prepovedi stavke. Družbi Hit je sodišče sporočilo, da ne izpolnjujemo zakonskih določb zakona o igrah na srečo, saj marca niso razdelili celotne napitnine, pač pa samo 80 odstotkov. Poleg tega so zadržali tudi pobrano napitnino z igralnih avtomatov, blagajn in recepcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.