Slovenija
2 ogledov

Hit in sindikati brez dogovora

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pogajanja med upravo družbe Hit in novogoriško enoto Sindikata igralniških delavcev (SIDS) znova niso prinesla rezultatov. Če tudi jutri ne bodo našli skupnega jezika, se bo začela stavka.

Pogajanja se bodo nadaljevala v nedeljo zjutraj. Če dogovora ne bo, se bo začela stavka, ki naj bi po napovedih sindikatov trajala do ponedeljka zjutraj.

Člani sindikata SIDS naj bi do 1. ure zjutraj v ponedeljek stavkali v igralnicah hotelov Park, Perla in Corona ter igralnem salonu Drive In. V primeru, da se z upravo ne bi dogovorili, bodo stavkali tudi dve prihodnji soboti.

Zapletlo se je pri napitnini
K tokratnim pogajanjem je vodstvo sindikata pozvala uprava družbe, ki jim je predstavila svoje predloge delitve napitnine.

Prav delitev napitnine, kot jo določajo zadnje spremembe igralniške zakonodaje, po katerem naj bi vso zbrano napitnino dobili le igralniški delavci v igralnicah, je bila tudi prva zahteva sindikata. Zdaj se napitnina, ki jo letno zberejo za 10 do 12 milijonov evrov, razdeli, in sicer 80 odstotkov pripade igralniškim delavcem, 20 odstotkov pa drugim, ne vodstvenim, zaposlenim v igralnicah.

Sodišče zavrnilo upravo
Da bi preprečili "nepopravljivo škodo" zaradi napovedane stavke, je uprava družbe Hit v torek na delovno in socialno sodišče v Novi Gorici vložila zahtevo za izdajo začasne odredbe za prepoved stavke.

V petek so prejeli sklep o zavrnitvi predloga o prepovedi stavke. Družbi Hit je sodišče sporočilo, da ne izpolnjujemo zakonskih določb zakona o igrah na srečo, saj marca niso razdelili celotne napitnine, pač pa samo 80 odstotkov. Poleg tega so zadržali tudi pobrano napitnino z igralnih avtomatov, blagajn in recepcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.