Hit se je izognil stavki

Foto: Žurnal24 Člani nadzornega sveta Hita bodo znova spregovorili o tem, kakšne ukrepe bo mora
Današnja in jutrišnja stavka je odpovedana, uprava pa pravi, da je škoda že nastala in upa na odgvorno obnašanje sindikatov do sprejetega dogovora.
Oglej si celoten članek

Uprava novogoriškega Hita in sindikat igralniških delavcev sta se dogovorila, da stavke, napovedane za danes in jutri, ne bo. Po besedah predsednik generalnega stavkovnega odbora in predsednika Sids Iztoka Černigoja so se za ta korak odločili "ker pogajanja potekajo v pravi smeri in obstajajo objektivni razlogi, da se bodo odprta vprašanja reševala v prihodnjih dneh ," kljub temu, da pogajanja trajajo že ves teden, poroča Radio Slovenija.

O prvi stavkovni zahtevi glede delitve napitnine sta strani dosegli dogovor že prejšnjo soboto. Med ostalimi zahtevami zaposlenih pa so še poračun razlike do polnega prispevka za dodatno pokojninsko zavarovanje, obnovitev nezgodnega zavarovanja zaposlenim, zaustavitev premeščanja delavcev iz uprave na že zasedena delovna mesta v igralniških centrih, letni razpored delovnega časa za vsakega zaposlenega posebej ter plačilo zaposlenim za čas stavke.

Ker razumejo, da vseh ostalih stavkovnih zahtev objektivno ni moč izpolniti do začetka za danes napovedane stavke, so v sindikatu presodili, da bi bilo nadaljevanje stavke v tem trenutku slabo za goste. Obenem pa pričakujejo, da bo uprava v prihodnosti spoštovala svoje zaveze

Pogajalska skupina družbe Hit je sicer zadovoljna, da je novogoriški SIDS današnjo stavko preklical, vendar ponovno poudarja, da je škoda po prvi napovedani stavki že nastala, še nastaja in jo bo težko popraviti, je v odzivu na preklic stavke povedala Katja Kogej iz kabineta predsednika uprave Hita. "Uprava družbe zato toliko bolj računa na odgovorno obnašanje sindikalnih pogajalcev vse do uskladitve in podpisa dokončnega dogovora," je Kogejeva še zapisala v sporočilu uprave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.