Slovenija
8 ogledov

Hit se je izognil stavki

Člani nadzornega sveta Hita bodo znova spregovorili o tem, kakšne ukrepe bo mora Žurnal24 main
Današnja in jutrišnja stavka je odpovedana, uprava pa pravi, da je škoda že nastala in upa na odgvorno obnašanje sindikatov do sprejetega dogovora.

Uprava novogoriškega Hita in sindikat igralniških delavcev sta se dogovorila, da stavke, napovedane za danes in jutri, ne bo. Po besedah predsednik generalnega stavkovnega odbora in predsednika Sids Iztoka Černigoja so se za ta korak odločili "ker pogajanja potekajo v pravi smeri in obstajajo objektivni razlogi, da se bodo odprta vprašanja reševala v prihodnjih dneh ," kljub temu, da pogajanja trajajo že ves teden, poroča Radio Slovenija.

O prvi stavkovni zahtevi glede delitve napitnine sta strani dosegli dogovor že prejšnjo soboto. Med ostalimi zahtevami zaposlenih pa so še poračun razlike do polnega prispevka za dodatno pokojninsko zavarovanje, obnovitev nezgodnega zavarovanja zaposlenim, zaustavitev premeščanja delavcev iz uprave na že zasedena delovna mesta v igralniških centrih, letni razpored delovnega časa za vsakega zaposlenega posebej ter plačilo zaposlenim za čas stavke.

Ker razumejo, da vseh ostalih stavkovnih zahtev objektivno ni moč izpolniti do začetka za danes napovedane stavke, so v sindikatu presodili, da bi bilo nadaljevanje stavke v tem trenutku slabo za goste. Obenem pa pričakujejo, da bo uprava v prihodnosti spoštovala svoje zaveze

Pogajalska skupina družbe Hit je sicer zadovoljna, da je novogoriški SIDS današnjo stavko preklical, vendar ponovno poudarja, da je škoda po prvi napovedani stavki že nastala, še nastaja in jo bo težko popraviti, je v odzivu na preklic stavke povedala Katja Kogej iz kabineta predsednika uprave Hita. "Uprava družbe zato toliko bolj računa na odgovorno obnašanje sindikalnih pogajalcev vse do uskladitve in podpisa dokončnega dogovora," je Kogejeva še zapisala v sporočilu uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.