Hit: stavka ogroža plače

Foto: Žurnal24 Prvi mož Hita Drago Podobnik je prepričan, da odstopanje od sanacijskega načrta
Hit. Zaradi stavke 
krupjejev ogroženo celo izplačilo plač. Prvič v zgodovini.
Oglej si celoten članek

Danes opoldne se pogajanja med sindikatom igralniških delavcev in upravo Hita nadaljujejo. Če dogovora ne bo, bodo krupjeji stavkali že četrti konec tedna.

V Hitu pravijo, da je zaradi neposredne škode, ki znaša že 1,5 milijona evrov, prvič v 26-letni zgodovini Hita zaradi likvidnostnih težav ogroženo celo izplačilo decembrskih plač. To opozorilo in da v najhujšem primeru grozi celo stečaj, je uprava Hita objavila na intranetu. Drago Podobnik, predsednik uprave, napoveduje, da bo pogajalska skupina naredila vse, da stavke ne bo.

Če pa stavka bo, bo Podobnik naslednji teden sklical predstavnike lastnikov, predsednika nadzornega sveta, resornega ministra za finance in predstavnika agencije za upravljanje kapitalskih naložb države ter jih prosil za usmeritve, kako naprej.

Sodišče ne more nič
“Prej ali slej se bodo morali dogovoriti. Zakon o stavki določa le, da se je treba pred in med njo pogajati,” na vprašanje, ali lahko stavko prepove sodišče, odgovarja Andrej Zorko iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Pravi, da ne pozna nobenega primera, da bi sodišče izdalo odredbo o začasni prepovedi stavke, sploh v igralništvu.

V Hitu pa pravijo, da “žal zastarela zakonodaja, ki ureja področje stavk, ne omogoča učinkovitih posegov za preprečitev stavke in s tem ogromne škode, ki že nastaja in se še povečuje”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.