Slovenija
37 ogledov

Hit: stavka ogroža plače

Prvi mož Hita Drago Podobnik je prepričan, da odstopanje od sanacijskega načrta Žurnal24 main
Hit. Zaradi stavke 
krupjejev ogroženo celo izplačilo plač. Prvič v zgodovini.

Danes opoldne se pogajanja med sindikatom igralniških delavcev in upravo Hita nadaljujejo. Če dogovora ne bo, bodo krupjeji stavkali že četrti konec tedna.

V Hitu pravijo, da je zaradi neposredne škode, ki znaša že 1,5 milijona evrov, prvič v 26-letni zgodovini Hita zaradi likvidnostnih težav ogroženo celo izplačilo decembrskih plač. To opozorilo in da v najhujšem primeru grozi celo stečaj, je uprava Hita objavila na intranetu. Drago Podobnik, predsednik uprave, napoveduje, da bo pogajalska skupina naredila vse, da stavke ne bo.

Če pa stavka bo, bo Podobnik naslednji teden sklical predstavnike lastnikov, predsednika nadzornega sveta, resornega ministra za finance in predstavnika agencije za upravljanje kapitalskih naložb države ter jih prosil za usmeritve, kako naprej.

Sodišče ne more nič
“Prej ali slej se bodo morali dogovoriti. Zakon o stavki določa le, da se je treba pred in med njo pogajati,” na vprašanje, ali lahko stavko prepove sodišče, odgovarja Andrej Zorko iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Pravi, da ne pozna nobenega primera, da bi sodišče izdalo odredbo o začasni prepovedi stavke, sploh v igralništvu.

V Hitu pa pravijo, da “žal zastarela zakonodaja, ki ureja področje stavk, ne omogoča učinkovitih posegov za preprečitev stavke in s tem ogromne škode, ki že nastaja in se še povečuje”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.