Hitova razprodaja v tujini

Foto: Žurnal24 Konec prejšnjega leta je bilo v Hitu zaposlenih 1.471 ljudi. Lani je družbo spor
Naprodaj. Iščejo potencialnega kupca, ki bi kupil vse štiri igralnice v tujini.
Oglej si celoten članek

Na zadnji skupščini, ki je bila sklicana tik pred novim letom, naj bi se uprava družbe Hit d.d. skupaj z nadzorniki odločila za radikalne poteze. Radi bi se znebili svojih hčerinskih družb v tujini.

Kupca iščejo

"Družba Hit v okviru dezinvestiranja (v sklopu Strategije družbe 2010–2012) predvideva tudi odprodajo Hitovih odvisnih družb v tujini, in sicer po možnosti v paketu. Še vedno iščemo potencialne kupce, o kupnini pa je brez dvoma prezgodaj govoriti," nam je potrdila Katja Kogej iz družbe Hit d.d.

V skupini Hit so štiri družbe, ki imajo igralnice v tujini. Med njimi naj bi najbolje poslovala Hit Montenegro v Črni gori. Ostale tri pa so še v Bosni in Hercegovini, v Srbiji in na Hrvaškem.

Hit Šentilj bi dokapitalizirali

Zadnje čase pa so bili viri okrog igralništva vse bolj prepričani, da se v matičnem Hitu pripravljajo tudi na prodajo Hit Šentilja, ki je sicer lani zabeležil več gostov kot preteklo leto. To pa v Hitu zanikajo. "Hitove odvisne družbe Hit Šentilj sicer nimamo namena prodati, intenzivno pa iščemo potencialne partnerje, ki bi jo bili pripravljeni dokapitalizirati," je še pojasnila Kogejeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.