Slovenija
0 ogledov

Hitova razprodaja v tujini

Konec prejšnjega leta je bilo v Hitu zaposlenih 1.471 ljudi. Lani je družbo spor Žurnal24 main
Naprodaj. Iščejo potencialnega kupca, ki bi kupil vse štiri igralnice v tujini.

Na zadnji skupščini, ki je bila sklicana tik pred novim letom, naj bi se uprava družbe Hit d.d. skupaj z nadzorniki odločila za radikalne poteze. Radi bi se znebili svojih hčerinskih družb v tujini.

Kupca iščejo

"Družba Hit v okviru dezinvestiranja (v sklopu Strategije družbe 2010–2012) predvideva tudi odprodajo Hitovih odvisnih družb v tujini, in sicer po možnosti v paketu. Še vedno iščemo potencialne kupce, o kupnini pa je brez dvoma prezgodaj govoriti," nam je potrdila Katja Kogej iz družbe Hit d.d.

V skupini Hit so štiri družbe, ki imajo igralnice v tujini. Med njimi naj bi najbolje poslovala Hit Montenegro v Črni gori. Ostale tri pa so še v Bosni in Hercegovini, v Srbiji in na Hrvaškem.

Hit Šentilj bi dokapitalizirali

Zadnje čase pa so bili viri okrog igralništva vse bolj prepričani, da se v matičnem Hitu pripravljajo tudi na prodajo Hit Šentilja, ki je sicer lani zabeležil več gostov kot preteklo leto. To pa v Hitu zanikajo. "Hitove odvisne družbe Hit Šentilj sicer nimamo namena prodati, intenzivno pa iščemo potencialne partnerje, ki bi jo bili pripravljeni dokapitalizirati," je še pojasnila Kogejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.