Hitrejše iskanje z Googlom

Foto: Žurnal24 Google želi podatke o uporabnikih dobivati tudi iz nevirtualnega sveta. (Foto: E
Google je predstavil novo storitev Instant Search, ki omogoča prikaz rezultatov že med tipkanjem trenutnega izraza.
Oglej si celoten članek

Gre za storitev, ki vam na podlagi preteklih iskanj, pogostih iskalnih fraz v določenem jeziku in podobno samodejno predlaga iskalne nize, medtem ko tipkate v iskalno polje. Novost ob že doslej znanem prikazu oziroma dopolnjevanju izraza v samem vnosnem polju (auto complete) omogoča tudi trenutni prikaz seznama zadetkov.

Foto: Žurnal24

Pri Googlu pravijo, da želijo s svojo novo izboljšavo uporabnikom omogočiti hitrejše in boljše iskanje. Dodajajo, da bodo uporabniki pri posameznem iskanju prihranili od 2 do 5 sekund. Če bi vsi uporabniki na svetu začeli uporabljati Google Instant Search, bi skupno prihranili kar 3,5 milijarde sekund na dan, pojasnjujejo pri spletnem velikanu.

Instant search pa deluje samo na izbranih brskalnikih, in sicer za uporabo potrebujemo Chrome, Firefox, Safari ali Internet Explorer različico. Storitev je za zdaj omejena na uporabnike v ZDA, izbrane države Evrope (Nemčija, Velika Britanija, Francija, Španija in Italija) in Rusijo, druge države bodo na vrsto prišle nekoliko pozneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.