Slovenija
19 ogledov

Hitrejše iskanje z Googlom

Google želi podatke o uporabnikih dobivati tudi iz nevirtualnega sveta. (Foto: E Žurnal24 main
Google je predstavil novo storitev Instant Search, ki omogoča prikaz rezultatov že med tipkanjem trenutnega izraza.

Gre za storitev, ki vam na podlagi preteklih iskanj, pogostih iskalnih fraz v določenem jeziku in podobno samodejno predlaga iskalne nize, medtem ko tipkate v iskalno polje. Novost ob že doslej znanem prikazu oziroma dopolnjevanju izraza v samem vnosnem polju (auto complete) omogoča tudi trenutni prikaz seznama zadetkov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pri Googlu pravijo, da želijo s svojo novo izboljšavo uporabnikom omogočiti hitrejše in boljše iskanje. Dodajajo, da bodo uporabniki pri posameznem iskanju prihranili od 2 do 5 sekund. Če bi vsi uporabniki na svetu začeli uporabljati Google Instant Search, bi skupno prihranili kar 3,5 milijarde sekund na dan, pojasnjujejo pri spletnem velikanu.

Instant search pa deluje samo na izbranih brskalnikih, in sicer za uporabo potrebujemo Chrome, Firefox, Safari ali Internet Explorer različico. Storitev je za zdaj omejena na uporabnike v ZDA, izbrane države Evrope (Nemčija, Velika Britanija, Francija, Španija in Italija) in Rusijo, druge države bodo na vrsto prišle nekoliko pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.