Hitri zmenki z delodajalci

Foto: TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic
Ekspresni pogovori za službo v pomoč študentom pri iskanju zaposlitve.
Oglej si celoten članek

Danes od 10. ure se bodo študenti Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu "pomerili" v "hitrih zmenkih" z delodajalci. Šlo bo za petminutne simulacije razgovorov z dejanskimi delodajalci, "če se bo med njimi zgodilo kaj več, pa seveda ni nič narobe", so nam povedali v Kariernih centrih Univerze v Ljubljani, ki organizira dogodek Univerza gre na trg.

Delavnica za vse

Na hitre zmenke se je bilo treba predhodno prijaviti in tudi pripraviti, sodelovalo pa bo od 70 do 80 študentov. Med delodajalci bodo prisotna podjetja, kot so IBM, Adria Mobil, Danfoss Trata, RTV Slovenija, Si.mobil in drugi. "Namen dogodka je vzpostavljanje vezi s potencialnimi delodajalci in povečanje prepoznavnosti študentov Univerze v Ljubljani na trgu dela, želimo pa tudi spodbuditi študente, da se že ob iskanju študentskega dela usmerijo v svoje strokovno področje, ne le da iščejo kratkoročni zaslužek," pojasnjujejo v Kariernih centrih. Istočasno bo potekala tudi praktična delavnica o poslovnem bontonu, ki bo odprta za vse, na vprašanja pa bo odgovarjal Jernej Buzeti.

Delo danes, kariera jutri

Prav tako danes pa Študentska organizacija Slovenije v Grosupljem gosti prvi nacionalni posvet o zaposlovanju mladih. Na štirih delavnicah in okrogli mizi bodo ugotavljali, kako povečati učinkovitost kadrovskega štipendiranja in interes med mladimi za podjetništvo, olajšati prehod na trg dela in unovčiti neformalne delovne izkušnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.