Slovenija
23 ogledov

Hitri zmenki z delodajalci

TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic
Ekspresni pogovori za službo v pomoč študentom pri iskanju zaposlitve.

Danes od 10. ure se bodo študenti Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu "pomerili" v "hitrih zmenkih" z delodajalci. Šlo bo za petminutne simulacije razgovorov z dejanskimi delodajalci, "če se bo med njimi zgodilo kaj več, pa seveda ni nič narobe", so nam povedali v Kariernih centrih Univerze v Ljubljani, ki organizira dogodek Univerza gre na trg.

Delavnica za vse

Na hitre zmenke se je bilo treba predhodno prijaviti in tudi pripraviti, sodelovalo pa bo od 70 do 80 študentov. Med delodajalci bodo prisotna podjetja, kot so IBM, Adria Mobil, Danfoss Trata, RTV Slovenija, Si.mobil in drugi. "Namen dogodka je vzpostavljanje vezi s potencialnimi delodajalci in povečanje prepoznavnosti študentov Univerze v Ljubljani na trgu dela, želimo pa tudi spodbuditi študente, da se že ob iskanju študentskega dela usmerijo v svoje strokovno področje, ne le da iščejo kratkoročni zaslužek," pojasnjujejo v Kariernih centrih. Istočasno bo potekala tudi praktična delavnica o poslovnem bontonu, ki bo odprta za vse, na vprašanja pa bo odgovarjal Jernej Buzeti.

Delo danes, kariera jutri

Prav tako danes pa Študentska organizacija Slovenije v Grosupljem gosti prvi nacionalni posvet o zaposlovanju mladih. Na štirih delavnicah in okrogli mizi bodo ugotavljali, kako povečati učinkovitost kadrovskega štipendiranja in interes med mladimi za podjetništvo, olajšati prehod na trg dela in unovčiti neformalne delovne izkušnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.