Hladil bi jih s policijo

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Burna razprava. Zaradi Toneta Anderliča in kadrovske politike na seji tudi policisti.
Oglej si celoten članek

Žužemberk. Po dvakratni prekinitvi sredine seje, ki se je zaradi burne razprave zavlekla čez polnoč, je župan Franc Škufca (LDS) zahteval odstranitev neodvisnega svetnika Jožeta Zupančiča. Na pomoč je poklical policijo, če svetnik dvorane ne bi zapustil sam.

Dve prekinitvi

Prva prekinitev je bila zaradi imenovanja Antona Anderliča poslanca LDS za častnega občana Žužemberka, drugič pa je počilo, ko je ob obravnavi cen storitev za pomoč na domu Zupančič županu očital, da občinska svetnica iz opozicije zaradi njega ne bo več opravljala dela negovalke. Po mnenju svetnika tisti, ki so proti Škufci, izgubljajo službe. “Vsak je dobil besedo, a to mora biti v mejah normale. Vse žalitve in neprimerno vedenje niso primerni za naš občinski svet,” se je odzval Škufca, ki je očitke zanikal.

Sprejmite sklep, naj bom odstranjen, saj ne bo prvič. A naj se najde junak, ki me bo zabrisal ven,” je odgovoril Zupančič. Njegovi opozicijski kolegi pa so županu očitali, da je Zupančiča, ko je imel besedo, ves čas prekinjal in s tem potenciral dogajanje v dvorani.

Razprava o sankciji

“Vsi svetniki bi se morali zavedati, da vzkipljivi izpadi niso primerni, a odstranitev s seje je prehuda,” je bil prepričan Matjaž Župevec, Jelka Mrvar pa je predlagala, naj se najprej izreče opozorilo, šele v skrajnem primeru pa ukrepa z odstranitvijo. Škufca je na koncu svoj predlog umaknil in Zupančiču 
izrekel le opozorilo.

Občinski svetniki so sicer decembra sprejeli etični kodeks. V novem mandatu namreč niso želeli več kričanja, zmerjanja in žalitev, kot se je pogosto dogajajo v 
prejšnjem mandatu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.