Slovenija
65 ogledov

Hladil bi jih s policijo

Policista na seji Živa Zakšek
Burna razprava. Zaradi Toneta Anderliča in kadrovske politike na seji tudi policisti.

Žužemberk. Po dvakratni prekinitvi sredine seje, ki se je zaradi burne razprave zavlekla čez polnoč, je župan Franc Škufca (LDS) zahteval odstranitev neodvisnega svetnika Jožeta Zupančiča. Na pomoč je poklical policijo, če svetnik dvorane ne bi zapustil sam.

Dve prekinitvi

Prva prekinitev je bila zaradi imenovanja Antona Anderliča poslanca LDS za častnega občana Žužemberka, drugič pa je počilo, ko je ob obravnavi cen storitev za pomoč na domu Zupančič županu očital, da občinska svetnica iz opozicije zaradi njega ne bo več opravljala dela negovalke. Po mnenju svetnika tisti, ki so proti Škufci, izgubljajo službe. “Vsak je dobil besedo, a to mora biti v mejah normale. Vse žalitve in neprimerno vedenje niso primerni za naš občinski svet,” se je odzval Škufca, ki je očitke zanikal.

Sprejmite sklep, naj bom odstranjen, saj ne bo prvič. A naj se najde junak, ki me bo zabrisal ven,” je odgovoril Zupančič. Njegovi opozicijski kolegi pa so županu očitali, da je Zupančiča, ko je imel besedo, ves čas prekinjal in s tem potenciral dogajanje v dvorani.

Razprava o sankciji

“Vsi svetniki bi se morali zavedati, da vzkipljivi izpadi niso primerni, a odstranitev s seje je prehuda,” je bil prepričan Matjaž Župevec, Jelka Mrvar pa je predlagala, naj se najprej izreče opozorilo, šele v skrajnem primeru pa ukrepa z odstranitvijo. Škufca je na koncu svoj predlog umaknil in Zupančiču 
izrekel le opozorilo.

Občinski svetniki so sicer decembra sprejeli etični kodeks. V novem mandatu namreč niso želeli več kričanja, zmerjanja in žalitev, kot se je pogosto dogajajo v 
prejšnjem mandatu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.