Hoferjevi bencinski servisi menjajo lastnika

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Avstrijska naftna družba OMV namerava v času padanja svetovnih cen nafte okrepiti svoj položaj na domačem trgu bencinskih servisov. Danes je pri varuhu konkurence priglasila nakup 66 Hoferjevih bencinskih servisov v lasti avstrijske družbe FE-Trading. Ta bo prodala tudi šest servisov v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

OMV ima v Avstriji trenutno približno 340 bencinskih servisov za zasebne kupce.

Po kakšni ceni lastniki družbe FE-Trading družbi OMV prodajajo 66 diskontnih bencinskih servisov, ki stojijo na parkiriščih trgovske verige Hofer v Avstriji, ni znano. Prodali pa bodo tudi še šest bencinskih servisov v Sloveniji.

Foto: Anže Petkovšek hofer črpalka bencin tankanje Ustanovitelj družbe FE-Trading iz Salzburga Markus Friesacher je povedal, da gre za odličen posel. "Imel sem tudi ponudbe iz tujine, najboljša rešitev zame in Hofer pa je bila OMV-jeva ponudba," je pojasnil. Kot je zagotovil, bodo vsi zaposleni ohranili delovna mesta in na videz se ne bo ničesar spremenilo.

Friesacher je s svojo družbo FE-Trading odprl prvo diskontno Hoferjevo bencinsko črpalko leta 2009 v Salzburgu. Mediji so ga označili za "pionirja poceni bencina".

Po poročanju spletnega portala Nachrichten.at s tem sicer ni ničesar zaslužil. Vsaj tako je mogoče razbrati iz zadnjega dostopnega poslovnega poročila. Pri 202,15 milijona evrov prihodkov v letu 2014 je bil rezultat iz poslovanja negativen.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:08 8. Januar 2016.

    90 € letno... JE SUPER PRIHRANEK!

  • 09:55 8. Januar 2016.

    Maš ti rezervoar s prostornino 4l, ali pa ne znaš računat????? <br />ker pri 50 litrih prišparaš 1,5€, in meni …

  • 09:22 8. Januar 2016.

    Ma ja... to pa je popust... 12 centov na rezervoar. Še to naj imajo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.