Slovenija
332 ogledov

Hoferjevi bencinski servisi menjajo lastnika

hofer črpalka bencin tankanje Anže Petkovšek
Avstrijska naftna družba OMV namerava v času padanja svetovnih cen nafte okrepiti svoj položaj na domačem trgu bencinskih servisov. Danes je pri varuhu konkurence priglasila nakup 66 Hoferjevih bencinskih servisov v lasti avstrijske družbe FE-Trading. Ta bo prodala tudi šest servisov v Sloveniji.

OMV ima v Avstriji trenutno približno 340 bencinskih servisov za zasebne kupce.

Po kakšni ceni lastniki družbe FE-Trading družbi OMV prodajajo 66 diskontnih bencinskih servisov, ki stojijo na parkiriščih trgovske verige Hofer v Avstriji, ni znano. Prodali pa bodo tudi še šest bencinskih servisov v Sloveniji.

hofer črpalka bencin tankanje | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ustanovitelj družbe FE-Trading iz Salzburga Markus Friesacher je povedal, da gre za odličen posel. "Imel sem tudi ponudbe iz tujine, najboljša rešitev zame in Hofer pa je bila OMV-jeva ponudba," je pojasnil. Kot je zagotovil, bodo vsi zaposleni ohranili delovna mesta in na videz se ne bo ničesar spremenilo.

Friesacher je s svojo družbo FE-Trading odprl prvo diskontno Hoferjevo bencinsko črpalko leta 2009 v Salzburgu. Mediji so ga označili za "pionirja poceni bencina".

Po poročanju spletnega portala Nachrichten.at s tem sicer ni ničesar zaslužil. Vsaj tako je mogoče razbrati iz zadnjega dostopnega poslovnega poročila. Pri 202,15 milijona evrov prihodkov v letu 2014 je bil rezultat iz poslovanja negativen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • KOJAK 10:08 08.januar 2016.

    90 € letno... JE SUPER PRIHRANEK!

  • jnovak 09:55 08.januar 2016.

    Maš ti rezervoar s prostornino 4l, ali pa ne znaš računat????? ker pri 50 litrih prišparaš 1,5€, in meni ki tankam 5x mesečno je to 7,5€, kar pa ni malo..sicer tudi nek prihranek ni, vendar vseeno...

  • maresem2 09:22 08.januar 2016.

    Ma ja... to pa je popust... 12 centov na rezervoar. Še to naj imajo.