Hojs napovedal veliko spremembo: V službo le cepljeni ali prebolevniki

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Notranji minister Aleš Hojs je v oddaji 24 ur povedal, da bi lahko v policiji po novem delali le prebolevniki ali cepljeni proti covidu-19. Potrdilo o testiranju tako ne bi bilo več dovolj za prihod v službo.
Oglej si celoten članek

Vlada naj bi razmišljala, da bi tak pogoj razširila na vse zaposlene v javni upravi.

"Potrebno je preveriti, kako to spraviti skozi delovno-pravno zakonodajo. Po mnenju nekaterih pravnikov pa je povsem jasno, da če nekdo odklanja cepljenje, ki je nujno za opravljanje delovnega mesta, je treba najti rešitev, kako ta človek v sistemu ne bo delal," je povedal Hojs.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je sicer potrdila, da so vladi predlagali spremembo pri samotestiranju na okužbo z novim koronavirusom, tako da bi bilo to nadzorovano. Po njihovem mnenju samotestiranje ne sodi v domače okolje, razen na področju šolstva.

Tako predlagajo, da bi samotestiranje potekalo v sklopu delovne organizacije, pri čemer bi tisti, ki bi bil za to odgovoren, tudi nadzoroval testiranje. Druga možnost je opravljanje hitrih antigenskih testov pri za to pooblaščenih izvajalcih.

Zdravstveni minister Janez Poklukar s stroko trenutno preigrava možnosti, kakšne ukrepe sprejeti naslednji teden, predlagani semafor ukrepov vsak dan večkrat usklajujejo, tudi od gospodarstva dobivajo številne pobude. "Ni preprosto. Ukrepi morajo biti sorazmerni, tako v povezavi drug z drugim kot med dejavnostmi, po drugi strani morajo biti izvedljivi," je dejal. Kateri ukrepi vse bodo vključeni v semafor, ni želel razkriti. "Niti ne vem, če bo na koncu šest faz, preigravamo različne scenarije," je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • 21:36 9. September 2021.

    Tisti, ki bo lahko, bo odšel drugam. Po vzoru zdravstvenega osebja. Nižjega seveda. Običajno so to vsestransko razgledani ljudje in …

  • 13:52 9. September 2021.

    Samo še lahko čakamo,da nam bodo zgradili taborišča in nas pozaprli,slabo se nam piše.

  • 10:18 9. September 2021.

    Tole bo bumerang efekt!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.