Hospitalizirani štirje stanovalci Centra starejših Horjul

Foto: Epa Koronavirus v Franciji
Trenutno so hospitalizirani štirje stanovalci Centra starejših Horjul, okuženi z novim koronavirusom, so za STA povedali v tem centru. Iz tega doma starejših so sicer v četrtek poročali o 19 potrjenih okužbah pri stanovalcih, prav tako so okuženi štirje zaposleni, ki so doma v karanteni.
Oglej si celoten članek

Stanovalce horjulskega centra starejših, za katere obstaja sum na okužbo, zdravnik napoti na testiranje. V četrtek je bilo testiranih sedem stanovalcev, pri dveh je bil test pozitiven, so sporočili iz Deosa, ki upravlja z domom.

Zaposlenim se vsakodnevno ob prihodu na delo izmeri temperatura, povpraša se jih tudi po zdravstvenem stanju in počutju. V primeru suma na okužbo gredo do osebnega zdravnika, ta jih pošlje na testiranje in ostanejo doma do rezultatov. V kolikor je test negativen, se lahko vrnejo na delo, v primeru pozitivnega testa pa ostanejo v domači karanteni.

Do sedaj je bila okužba, kot že navedeno, potrjena pri štirih zaposlenih.

Z vdorom novega koronavirusa med stanovalce se sicer soočajo v več domovih za starejše po Sloveniji. V sredo je bilo v teh domovih skupno 162 oskrbovancev in 32 zaposlenih s potrjeno okužbo z novim koronavirusom.

Po podatkih ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je bilo v četrtek pet domov za starejše z več kot 10 potrjenimi primeri okužbe. Največ, 85, so jih imeli v domu v Šmarju pri Jelšah, 39 v Metliki, 30 v Ljutomeru, 19 v Horjulu, v enoti Bokalce Doma za starejše občane Vič Rudnik v Ljubljani pa 11. Z okužbami se soočajo še v drugih domovih starejših po državi, a je v njih primerov manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:12 3. April 2020.

    www.GetMeets.com - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.