Slovenija
1623 ogledov

Hospitalizirani štirje stanovalci Centra starejših Horjul

Koronavirus v Franciji Epa
Trenutno so hospitalizirani štirje stanovalci Centra starejših Horjul, okuženi z novim koronavirusom, so za STA povedali v tem centru. Iz tega doma starejših so sicer v četrtek poročali o 19 potrjenih okužbah pri stanovalcih, prav tako so okuženi štirje zaposleni, ki so doma v karanteni.

Stanovalce horjulskega centra starejših, za katere obstaja sum na okužbo, zdravnik napoti na testiranje. V četrtek je bilo testiranih sedem stanovalcev, pri dveh je bil test pozitiven, so sporočili iz Deosa, ki upravlja z domom.

Zaposlenim se vsakodnevno ob prihodu na delo izmeri temperatura, povpraša se jih tudi po zdravstvenem stanju in počutju. V primeru suma na okužbo gredo do osebnega zdravnika, ta jih pošlje na testiranje in ostanejo doma do rezultatov. V kolikor je test negativen, se lahko vrnejo na delo, v primeru pozitivnega testa pa ostanejo v domači karanteni.

Do sedaj je bila okužba, kot že navedeno, potrjena pri štirih zaposlenih.

Z vdorom novega koronavirusa med stanovalce se sicer soočajo v več domovih za starejše po Sloveniji. V sredo je bilo v teh domovih skupno 162 oskrbovancev in 32 zaposlenih s potrjeno okužbo z novim koronavirusom.

Po podatkih ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je bilo v četrtek pet domov za starejše z več kot 10 potrjenimi primeri okužbe. Največ, 85, so jih imeli v domu v Šmarju pri Jelšah, 39 v Metliki, 30 v Ljutomeru, 19 v Horjulu, v enoti Bokalce Doma za starejše občane Vič Rudnik v Ljubljani pa 11. Z okužbami se soočajo še v drugih domovih starejših po državi, a je v njih primerov manj.

Komentarjev 1
  • Avatar Mary25
    Mary25 11:12 03.april 2020.

    www.GetMeets.com - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks