Hotel unovčiti 500 mio. evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Francoski državljan hotel v eni izmed kranjskih bank unovčiti ponarejen ček za 500 milijonov evrov. Ni mu uspelo.
Oglej si celoten članek

Devetinšestdesetletni Francoz je v eno izmed bank v Kranju vkorakal 14. oktobra. Poleg unovčenja čeka v vrednosti 500 milijonov evrov, ki naj bi ga izdala banka v Avstriji, je hotel izvesti še prenos sredstev v višini 20 milijonov evrov na drugo banko v Sloveniji.

Mednarodno sodelovanje

Slovenski kriminalisti so v sodelovanju z angleškimi in francoskimi varnostnimi organi ugotovili, da se je osumljenec konec septembra sestal s predsednikom omenjene banke v Kranju in pri tem odprl nerezidenčni račun, preko katerega bi nato posloval v Sloveniji.

11. oktobra je osumljenec v družbi še nekaj oseb prišel v omenjeno banko in s seboj prinesel ček za polog sredstev na račun v znesku 500 milijonov evrov. Obenem pa je predal tudi nalog za prenos sredstev v višini 20 milijonov evrov za prenakazilo na drugo banko.

Izvedel že več goljufij

Uslužbenci banke so osumljencu dejali, da morajo pred prenakazilom znesek čeka najprej preveriti pri angleški banki – izdajateljici čeka. Nato so osumljenec in ostali odšli iz banke s prošnjo, da se jih obvesti, ko bo nakazilo izvedeno.

Ker banka v naslednjih dneh ni dobila potrdila, da so omenjena sredstva dejansko na računu banke izdajateljice, obenem pa so bili obveščeni, da banka ni izdala čeka, so o tem takoj obvestili Policijsko upravo Kranj.

Za Francozom so izdali tiralico, hkrati pa se je izkazalo, da ga francoska policija dobro pozna kot finančnega goljufa. Za zdaj ostaja v zaporu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.