Hramba kokaina premalo

Foto: Žurnal24 Omanovića je sodnica izpustila iz pripora, ker niso našli tehtnice. (Foto: Saša
Droga. Tožilstvo ni dokazalo razpečevanja heroina in kokaina.
Oglej si celoten članek

Oprostilka. Okoli šest gramov sredi decembra zaseženega kokaina in heroina ter dva mobilna telefona za ljubljansko sodnico niso zadostni dokazi, da bi 30-letnega Adisa Omanovića kaznovala z zaporom zaradi domnevnega razpečevanja droge.

Svoboden le pol leta
Omanović je sicer junija zaradi preprodaje heroina za rešetkami že odsedel štiri leta in tri mesece, do leta 2014 pa bo na prostosti le pogojno. Med prestajanjem kazni mu je sodišče namreč lani – prav tako zaradi prepovedanih poslov z drogo – naložilo še dveletno zaporno kazen. Ne bo pa mu je treba odslužiti, če v petih letih ne stori novega kaznivega dejanja.

 “Če sem imel drogo pri sebi, še ne pomeni, da sem jo prodajal. Mamila sem tik pred aretacijo kupil zase in za svoje dekle. Po prestani zaporni kazni droge nisem več prodajal. Ne upam se več ukvarjati s kriminalnimi dejanji. Obžalujem pa, da sem drogo imel pri sebi, saj sem bil na prostosti le dobrega pol leta, preden so me spet priprli,” se je zagovarjal Omanović, tik preden ga je sodnica oprostila obtožbe, da naj bi preprodajal drogo. “Hramba kokaina in heroina je premalo, da bi sodišče nekoga obsodilo. Če bi policisti zasegli vsaj tehtnico, bi imeli razlog, da vas kaznujemo,” je sodnica obrazložila oprostilno sodbo Omanoviću, ki so ga policisti sicer prijeli zaradi predrzne vožnje in mu drogo zasegli povsem po naključju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.