Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Hramba kokaina premalo

Omanovića je sodnica izpustila iz pripora, ker niso našli tehtnice. (Foto: Saša Žurnal24 main
Droga. Tožilstvo ni dokazalo razpečevanja heroina in kokaina.

Oprostilka. Okoli šest gramov sredi decembra zaseženega kokaina in heroina ter dva mobilna telefona za ljubljansko sodnico niso zadostni dokazi, da bi 30-letnega Adisa Omanovića kaznovala z zaporom zaradi domnevnega razpečevanja droge.

Svoboden le pol leta
Omanović je sicer junija zaradi preprodaje heroina za rešetkami že odsedel štiri leta in tri mesece, do leta 2014 pa bo na prostosti le pogojno. Med prestajanjem kazni mu je sodišče namreč lani – prav tako zaradi prepovedanih poslov z drogo – naložilo še dveletno zaporno kazen. Ne bo pa mu je treba odslužiti, če v petih letih ne stori novega kaznivega dejanja.

 “Če sem imel drogo pri sebi, še ne pomeni, da sem jo prodajal. Mamila sem tik pred aretacijo kupil zase in za svoje dekle. Po prestani zaporni kazni droge nisem več prodajal. Ne upam se več ukvarjati s kriminalnimi dejanji. Obžalujem pa, da sem drogo imel pri sebi, saj sem bil na prostosti le dobrega pol leta, preden so me spet priprli,” se je zagovarjal Omanović, tik preden ga je sodnica oprostila obtožbe, da naj bi preprodajal drogo. “Hramba kokaina in heroina je premalo, da bi sodišče nekoga obsodilo. Če bi policisti zasegli vsaj tehtnico, bi imeli razlog, da vas kaznujemo,” je sodnica obrazložila oprostilno sodbo Omanoviću, ki so ga policisti sicer prijeli zaradi predrzne vožnje in mu drogo zasegli povsem po naključju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.