Hrana na fakultetah bo

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Novi najemnik. Sodexo izbrali servisi Uni, ki imajo pogodbo z UM.
Oglej si celoten članek

Maribor. “Univerza v Mariboru (UM) bo praktično sanirala Uni servis, ki je v velikih težavah,” je poudaril eden od članov upravnega odbora UM.

Pogodbe niso prekinili

Uni servis, ki je eno izmed “spornih” podjetij v posredni večinski univerzitetni lasti, ostaja upravitelj gostinskih prostorov na fakultetah UM. Uni servis je že izbral novega najemnika gostinskih obratov (pred stečajem jih je imelo v najemu Uni gostinstvo), in sicer so izmed štirih ponudb izbrali ljubljansko podjetje Sodexo. Novi najemnik naj bi na mesec za vse prostore – oddane so bile vse restavracije razen Sove in Želve – Uni servisu plačeval okoli 14 tisoč evrov. Uni servis naj bi univerzi za iste prostore naprej nakazal veliko manj. Koliko točno, včeraj na upravnem odboru ni bilo pojasnjeno, govori pa se o številki okoli osem tisoč evrov.

Prevzeli večino zaposlenih

Novi najemnik naj bi večino lokalov zagnal do 1. oktobra. Kot je zagotovil Marko Pogorevčnik, direktor Uni servisa, pa naj bi novi najemnik prevzel tudi večino zaposlenih, ki so po stečaju Uni gostinstva ostali brez službe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.