Slovenija
36 ogledov

Hrana na fakultetah bo

Rektor Danijel Rebolj je prepričan, da je takšna rešitev glede novega ponudnika Nino Verdnik
Novi najemnik. Sodexo izbrali servisi Uni, ki imajo pogodbo z UM.

Maribor. “Univerza v Mariboru (UM) bo praktično sanirala Uni servis, ki je v velikih težavah,” je poudaril eden od članov upravnega odbora UM.

Pogodbe niso prekinili

Uni servis, ki je eno izmed “spornih” podjetij v posredni večinski univerzitetni lasti, ostaja upravitelj gostinskih prostorov na fakultetah UM. Uni servis je že izbral novega najemnika gostinskih obratov (pred stečajem jih je imelo v najemu Uni gostinstvo), in sicer so izmed štirih ponudb izbrali ljubljansko podjetje Sodexo. Novi najemnik naj bi na mesec za vse prostore – oddane so bile vse restavracije razen Sove in Želve – Uni servisu plačeval okoli 14 tisoč evrov. Uni servis naj bi univerzi za iste prostore naprej nakazal veliko manj. Koliko točno, včeraj na upravnem odboru ni bilo pojasnjeno, govori pa se o številki okoli osem tisoč evrov.

Prevzeli večino zaposlenih

Novi najemnik naj bi večino lokalov zagnal do 1. oktobra. Kot je zagotovil Marko Pogorevčnik, direktor Uni servisa, pa naj bi novi najemnik prevzel tudi večino zaposlenih, ki so po stečaju Uni gostinstva ostali brez službe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.