Hribar Pahorju dal košarico

Foto: Žurnal24 null
Potencialni kandidat za kmetijskega ministra in prodekan ljubljanske biotehniške fakultete Janez Hribar je tudi uradno odstopil od kandidature.
Oglej si celoten članek

To je povedal premier Borut Pahor po seji vlade in dodal, da se je Hribar za to odločil iz osebnih razlogov. Ob tem je dejal, da mu je za Hribarjevo odločitev žal, saj je bil na četrtkovem sestanku s SD dobro sprejet.

Premier Pahor je ob tem dejal, da je še vedno v stikih z morebitnim kandidatom Igorjem Vojticem, vendar "naj bi obstajala dva razloga, zaradi katerih naj Vojtic funkcije morda ne bi sprejel".

Gre za "obsoletna razloga", je dejal Pahor, in sicer, da je Vojtic zet dolgoletnega člana SD Mirana Potrča in da je bil rojen na Hrvaškem, oba starša pa sta Hrvata.

Zato naj bi imel Vojtic pomisleke in se morda ne bo odločil za kandidaturo. V tem primeru bomo morali poiskati novo ime, je dejal.

Pahor je izhajajoč iz polemik ob kandidaturi za okoljskega ministra Roka Žarnića, ki ima dvojno državljanstvo, poudaril, da "to ni njegova politika, da bi izbiral ministre iz iste sosednje države, pač pa da je tako naneslo zgolj slučajno".

Pri tem je Pahor še spomnil, da so v Kaliforniji izvolili guvernerja Arnolda Schwarzeneggerja, ki izvira iz Avstrije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.