Slovenija
8 ogledov

Hribar Pahorju dal košarico

null Žurnal24 main
Potencialni kandidat za kmetijskega ministra in prodekan ljubljanske biotehniške fakultete Janez Hribar je tudi uradno odstopil od kandidature.

To je povedal premier Borut Pahor po seji vlade in dodal, da se je Hribar za to odločil iz osebnih razlogov. Ob tem je dejal, da mu je za Hribarjevo odločitev žal, saj je bil na četrtkovem sestanku s SD dobro sprejet.

Premier Pahor je ob tem dejal, da je še vedno v stikih z morebitnim kandidatom Igorjem Vojticem, vendar "naj bi obstajala dva razloga, zaradi katerih naj Vojtic funkcije morda ne bi sprejel".

Gre za "obsoletna razloga", je dejal Pahor, in sicer, da je Vojtic zet dolgoletnega člana SD Mirana Potrča in da je bil rojen na Hrvaškem, oba starša pa sta Hrvata.

Zato naj bi imel Vojtic pomisleke in se morda ne bo odločil za kandidaturo. V tem primeru bomo morali poiskati novo ime, je dejal.

Pahor je izhajajoč iz polemik ob kandidaturi za okoljskega ministra Roka Žarnića, ki ima dvojno državljanstvo, poudaril, da "to ni njegova politika, da bi izbiral ministre iz iste sosednje države, pač pa da je tako naneslo zgolj slučajno".

Pri tem je Pahor še spomnil, da so v Kaliforniji izvolili guvernerja Arnolda Schwarzeneggerja, ki izvira iz Avstrije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.