Hrupni spektakel za oči

Foto: Žurnal24 Miting v Mariboru si je ogledala tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. (Fo
AvioFun. Največji letalski dogodek pod geslom 20 letov za 20 let Slovenije.
Oglej si celoten članek

Več kot 15 tisoč gledalcev si je včeraj na mariborskem letališču kljub nekaj kapljam dežja ogledalo največji letalski dogodek zadnjih let pri nas. Dobro so bili obiskani že dopoldanski vodeni ogledi letal in letalske tehnike, do poznih večernih ur pa so gledalcem dih jemale izurjene pilotske ekipe iz 12 držav.

Pod geslom 20 letov za 20 let samostojnosti Slovenije je bilo videti in slišati številna lovska, akrobatska in vojaška letala, manjkali pa niso niti helikopterji Slovenske vojske in policije. Te sta si ogledala tudi obrambna ministrica Ljubica Jelušič in šolski minister Igor Lukšič.

Rdeče puščice za vrhunec
Glavna atrakcija mitinga so bili elitni britanski vojaški piloti skupine Red Arrows, za katere je značilno, da letijo izjemno skupaj. Predstavili so se tudi vojaški piloti iz Srbije v akrobatski skupini Zvezde z reaktivnimi letali soko galeb G-2, kjer so na sopotniškem sedežu lahko poleteli tudi nekateri obiskovalci. Veliko zanimanja je zbujalo tudi letalo slovenske vojske pilatus PC-9 hudournik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.