Slovenija
23 ogledov

Hrupni spektakel za oči

Miting v Mariboru si je ogledala tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. (Fo Žurnal24 main
AvioFun. Največji letalski dogodek pod geslom 20 letov za 20 let Slovenije.

Več kot 15 tisoč gledalcev si je včeraj na mariborskem letališču kljub nekaj kapljam dežja ogledalo največji letalski dogodek zadnjih let pri nas. Dobro so bili obiskani že dopoldanski vodeni ogledi letal in letalske tehnike, do poznih večernih ur pa so gledalcem dih jemale izurjene pilotske ekipe iz 12 držav.

Pod geslom 20 letov za 20 let samostojnosti Slovenije je bilo videti in slišati številna lovska, akrobatska in vojaška letala, manjkali pa niso niti helikopterji Slovenske vojske in policije. Te sta si ogledala tudi obrambna ministrica Ljubica Jelušič in šolski minister Igor Lukšič.

Rdeče puščice za vrhunec
Glavna atrakcija mitinga so bili elitni britanski vojaški piloti skupine Red Arrows, za katere je značilno, da letijo izjemno skupaj. Predstavili so se tudi vojaški piloti iz Srbije v akrobatski skupini Zvezde z reaktivnimi letali soko galeb G-2, kjer so na sopotniškem sedežu lahko poleteli tudi nekateri obiskovalci. Veliko zanimanja je zbujalo tudi letalo slovenske vojske pilatus PC-9 hudournik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.