Hrvaški predsednik je dal košarico Borutu Pahorju

Foto: Epa Aleksandar Vučić Borut Pahor srečanje Foto: Epa Zoran Milanović Foto: Anže Petkovšek Borut Pahor in Zoran Milanović
Hrvaški predsednik Zoran Milanović je odpovedal za danes napovedano srečanje s slovenskim kolegom Borutom Pahorjem, ki je bilo predvideno ob robu slovesnosti ob 30-letnici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem. Kot so sporočili iz urada hrvaškega predsednika, je Milanović udeležbo na slovesnosti odpovedal zaradi nenačrtovanih obveznosti v Zagrebu.
Oglej si celoten članek

Iz Milanovićevega urada so pojasnili zgolj še, da bo na slovesnosti kot odposlanka predsednika sodelovala njegova svetovalka za človekove pravice in civilno družbo Melita Mulić.

Pahor in Milanović naj bi danes na slovesnosti ob jubileju Zveze slovenskih društev na Hrvaškem nastopila kot slavnostna govornika. Pahor je kljub Milanovićevi odpovedi udeležbe na poti na Reko. Njegov obisk je v prvi vrsti namenjen počastitvi 30-letnice delovanja zveze, so poudarili v Pahorjevem uradu.

Foto: Epa Zoran Milanović Zvezi bo vročil tudi zahvalo predsednika republike za predano delo za slovensko skupnost na Hrvaškem in neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenske kulture in maternega jezika ter zavzeto delovanje za vsestranski razvoj Slovencev na Hrvaškem in sožitje med sosednjima narodoma in državama, so še napovedali.

Zatem naj bi imela predsednika Slovenije in Hrvaške dvostransko srečanje, na katerem naj bi se po napovedih iz Pahorjevega urada posvetila pregledu aktualnih dvostranskih in evropskih vprašanj ter izmenjala stališča o razmerah v Ukrajini, njihovih učinkih na regijo Zahodnega Balkana in kredibilnost širitvenega procesa Evropske unije.

V odpovedi današnjega srečanja Pahor ne vidi težave, so še pojasnili v predsednikovem uradu. Spomnili so, da sta se predsednika sestala konec aprila v Zagrebu. Tedaj sta se med drugim dogovorila tudi za naslednje srečanje voditeljev pobude Brdo-Brioni, ki naj bi potekalo v Sloveniji.

Foto: Anže Petkovšek Borut Pahor in Zoran Milanović

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 07:10 13. Maj 2022.

    Vprasaj raje koliko si nas stal ti đubre jedno balkansko Mars kjer ti je mesto čobane retardiran o!

  • 07:07 13. Maj 2022.

    Spet se čefurčjad oglasša niso ne Slovenci niso niko i nista prodane pičkice za 500tolarjev izbeglice imigrantske, jebeni jugomaniaki!

  • 10:56 12. Maj 2022.

    Pahorcek koliko let boš ti se vodil v propad in v dolgove oz. kradel to državo ? Dovolj je marš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.