Slovenija
8063 ogledov

Hrvaški predsednik je dal košarico Borutu Pahorju

Aleksandar Vučić Borut Pahor srečanje
1/3
Epa
Hrvaški predsednik Zoran Milanović je odpovedal za danes napovedano srečanje s slovenskim kolegom Borutom Pahorjem, ki je bilo predvideno ob robu slovesnosti ob 30-letnici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem. Kot so sporočili iz urada hrvaškega predsednika, je Milanović udeležbo na slovesnosti odpovedal zaradi nenačrtovanih obveznosti v Zagrebu.

Iz Milanovićevega urada so pojasnili zgolj še, da bo na slovesnosti kot odposlanka predsednika sodelovala njegova svetovalka za človekove pravice in civilno družbo Melita Mulić.

Pahor in Milanović naj bi danes na slovesnosti ob jubileju Zveze slovenskih društev na Hrvaškem nastopila kot slavnostna govornika. Pahor je kljub Milanovićevi odpovedi udeležbe na poti na Reko. Njegov obisk je v prvi vrsti namenjen počastitvi 30-letnice delovanja zveze, so poudarili v Pahorjevem uradu.

Zoran Milanović | Avtor: Epa Epa
Zvezi bo vročil tudi zahvalo predsednika republike za predano delo za slovensko skupnost na Hrvaškem in neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenske kulture in maternega jezika ter zavzeto delovanje za vsestranski razvoj Slovencev na Hrvaškem in sožitje med sosednjima narodoma in državama, so še napovedali.

Zatem naj bi imela predsednika Slovenije in Hrvaške dvostransko srečanje, na katerem naj bi se po napovedih iz Pahorjevega urada posvetila pregledu aktualnih dvostranskih in evropskih vprašanj ter izmenjala stališča o razmerah v Ukrajini, njihovih učinkih na regijo Zahodnega Balkana in kredibilnost širitvenega procesa Evropske unije.

V odpovedi današnjega srečanja Pahor ne vidi težave, so še pojasnili v predsednikovem uradu. Spomnili so, da sta se predsednika sestala konec aprila v Zagrebu. Tedaj sta se med drugim dogovorila tudi za naslednje srečanje voditeljev pobude Brdo-Brioni, ki naj bi potekalo v Sloveniji.

Borut Pahor in Zoran Milanović | Avtor: Anže Petkovšek Prvo srečanje predsednika republike Boruta Pahorja z novim hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem ob delovnem kosilu na Otočcu Anže Petkovšek

Komentarjev 11
  • Cefur 07:10 13.maj 2022.

    Vprasaj raje koliko si nas stal ti đubre jedno balkansko Mars kjer ti je mesto čobane retardiran o!

  • Cefur 07:07 13.maj 2022.

    Spet se čefurčjad oglasša niso ne Slovenci niso niko i nista prodane pičkice za 500tolarjev izbeglice imigrantske, jebeni jugomaniaki!

  • Novak 10:56 12.maj 2022.

    Pahorcek koliko let boš ti se vodil v propad in v dolgove oz. kradel to državo ? Dovolj je marš dol z svojim izbrancem ki si ga ti izvolil za predsednika tvoj bivši kriminalc JJ zdaj pa se še ti ...prikaži več poberi iz vlade ajde marš dovolj je ukradenega denarja na naš račun !!!