Hrvaški tajkun povzročil nesrečo na morju

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
V nesreči gliserja in jadrnice pri Primoštenu umrla dva Italijana.
Oglej si celoten članek

Danes se je v okolici Primoštena, natančneje pri otoku Malinovik, zgodilo trčenje gliserja in 13-metrske italijanske jadrnice Santa Pazienta, v katerem sta umrla dva človeka.

Umrla iskali dve uri

V nesreči sta dva italijanska državljana padla v morje in so sled za njima izgubili. Šibeniški center za obveščanje je informacijo o nesreči prejel ob 12. uri. Moškega in žensko z gliserja je rešilo policijsko plovilo, iskanje drugih dveh udeležencev nesreče pa je trajalo uro in pol. Okoli 14. ure so na mestu trčenja našli trupli ženske in moškega, ki ju še niso identificirali.
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Trčenje gliserja in jadrnice pri Prmoštenu

Kriva okvara gliserja?

Za hrvaško javnost je nesreča še toliko bolj zanimiva zaradi voznika gliserja, ki je povzročil nesrečo. Gre za 63-letnega razvpitega hrvaškega poslovneža Tomislava Horvatinčića, ki je bil na gliserju s 35-letno Zagrebčanko Anico Đerđo Dilber, poroča 24sata.hr. Horvatinčić, ki ga mediji označujejo za tajkuna, ukvarja pa se z gradbeništvom, trdi, da je do nesreče prišlo zaradi okvare na gliserju. Dejal je, da je v stanju šoka, da mu je zelo žal zaradi nesreče ter da je skušal Italijana opozoriti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.